Jenama Jam Tangan Mewah Dari Geneva Blog Featured Image
FactsLifestyles

Jenama-Jenama Jam Tangan Mewah Dari Geneva

Jenama Jam Tangan Mewah Dari Geneva Blog
134Views

Hari ini, orang yang tidak mempunyai pengetahuan dan pemahaman mendalam tentang dunia pembuatan jam tangan akan mengatakan Switzerland, di mana mereka menghasilkan jam tangan terbaik. Jam tangan buatan Switzerland telah menjadi item pilihan jika anda mahukan simbol status yang sesuai dengan citarasa anda. Walaupun istilah buatan Swiss akan membayangkan bahawa negara tersebut terlibat secara langsung dalam pembuatan jam tangan (yang sah pada satu tahap), amalan ini lebih tertumpu di kawasan tertentu berbanding dengan kawasan lain. Terdapat beberapa tempat di mana pembuatan jam tangan adalah urusan penting. Salah satunya adalah di Geneva.

Lokasi ini telah melengkapkan dirinya sebagai pusat untuk semua perkara yang berkaitan dengan jam tangan. Ia telah menjadi terlalu banyak sehingga menarik pengeluar jam tangan di seluruh dunia dalam acara seperti Hari Jam Tangan Geneva. Tetapi, bagaimana sebenarnya Geneva mencapai status selebriti ini bukan sahaja di Switzerland, tetapi di seluruh dunia? Mengapa terdapat begitu banyak syarikat jam tangan yang muncul di sekitar kawasan lembahnya? Di sini, anda akan mendapat beberapa jawapan untuk soalan ini. Terdapat banyak faktor yang menyumbang kepada penubuhan pelbagai syarikat jam tangan mewah yang boleh kita lihat di Geneva hari ini. Beberapa faktor dipertanggungjawabkan untuk perkara ini, tetapi tidak terhad kepadanya:

Pengaruh John Calvin

Alasan pertama dan mungkin paling penting mengapa Geneva menjadi tempat menarik untuk beberapa pembuat jam tangan terbaik adalah kerana hakikat bahawa bapa kepada Calvinism menetap di sana. Dan mengapa ini penting? John Calvin memainkan peranan penting dalam mencipta undang-undang pembaharuan yang melarang paparan kemewahan. Untuk memastikan rezeki yang berterusan, tukang emas perlu menilai semula pendirian mereka dan bertukar kepada pembuatan jam tangan dengan berselindung untuk menghasilkan sesuatu yang berfungsi dan praktikal. Hakikat bahawa jam tangan itu daripada logam berharga adalah ‘satu kebetulan yang menggembirakan’. Akhirnya, kerana pasaran ini sudah terlalu sesak, ramai artisan terpaksa mencari kawasan baru dan magis pembuatan jam tangan yang baik tersebar dari Geneva.

Keperluan Untuk Mencari Sumber Pendapatan Alternatif

Dunia pembuatan jam tangan sekarang sering dikaitkan dengan glamour kecemerlangan, tetapi ia tidak selalunya begitu. Melihat sejenak pada Geneva pada hari-hari awalnya menguatkan perkara ini. Pada masa itu, di luar merupakan pemandangan menakjubkan yang dibanggakan Geneva, satu-satunya perkara lain yang ada hanyalah pertanian. Terdapat sedikit, sekiranya ada, sumber semula jadi untuk digunakan. Itulah sebabnya di luar musim pertanian yang biasa bagi petani, penduduk di kawasan ini perlu produktif dengan masa lapang yang ada di tangan mereka. Dengan ini, beberapa syarikat yang kemudiannya dihormati di seluruh dunia untuk kualiti jam tangan mereka, secara perlahan-lahan dilahirkan di sini.

Tidak Turut Serta Dalam Perang Dunia

Satu lagi sebab mengapa Geneva menjadi rumah kepada begitu banyak syarikat jam tangan mewah adalah kerana Switzerland tidak terlibat secara aktif semasa Perang Dunia. Hasilnya, apabila yang lain mengalami kemunduran dalam pembuatan jam tangan akibat kesan peperangan, pembuat jam tangan Switzerland mampu mara dengan kadar yang stabil tanpa perlu menghentikan pengeluaran.

Budaya Swiss

Tidak banyak tempat lain di negara ini melambangkan budaya Switzerland seperti Geneva. Malah sehingga kini, mereka masih meletakkan nilai yang tinggi dalam memperoleh kemahiran vokasional. Selain itu mereka juga berbangga dengan kesempurnaan. Kedua-dua sifat ini menjadikan rantau ini sebagai tempat perkembangan yang sempurna untuk pembuat jam tangan yang baik pada hari ini. Kami sentiasa meninjau industri pembuatan jam tangan. Jadi, jika anda mahu mengetahui dengan lebih lanjut, pastikan anda melihat artikel kami yang seterusnya!

Leave a Reply