Jenama Jam Tangan Holy Trinity Blog Featured Image
FactsWatch ModelsWatches Guide

Jenama Jam Tangan Holy Trinity

Jenama Jam Tangan Holy Trinity Blog
101Views

Industri pembuatan jam tangan adalah satu ruang yang sangat sesak pada hari ini. Tentunya ia bukan sesuatu yang buruk kerana ia memberi jaminan kepada kita tidak akan ada penghujung kepada pengeluaran jam tangan yang mengagumkan yang boleh kita lihat dan beli. Namun begitu, ini bermakna ramai pembuat jam tangan hebat yang terpinggir dan tidak mendapat tempat dan perhatian yang sewajarnya. Walaupun banyak jenama jam tangan yang mengalami masalah ini, ada yang telah meletakkan legasi yang memastikan bahawa mereka akan dikecualikan selama-lamanya daripada kategori ini. Kelas jenama jam tangan mewah ini adalah The Holy Trinity. Selepas ini kami akan menjelaskan dengan lebih lanjut tentang siapa The holy Trinity (atau Big Three) , kenapa mereka membuat senarai ini, dan mengapa nama khusus yang lain tidak muncul dalam barisan berprestij ini.

Siapakah The Holy Trinity?

Gelaran ini adalah istilah kehormat yang pertama kali dicipta pada tahun 1970-an untuk merujuk kepada pembuat jam tangan yang telah mengukir niche unik untuk diri mereka sendiri dan mencapai pencapaian yang benar-benar terpuji dalam dunia horologi. Syarikat-syarikat ini berada dalam senarai kerana mereka konsisten, mempunyai kaya dengan sejarah dicemburui, seni pertukangan dan mata semula jadi untuk memilih dan menggunakan bahan terbaik untuk jam tangan mereka. Tanpa mengikut susunan tertentu, berikut adalah ‘Big Three’ yang tidak dapat dipertikaikan dalam industri pembuatan jam tangan mewah hari ini.

Audemars Piguet – Ditubuhkan Pada Tahun 1875

Diwujudkan oleh kejayaan kerjasama antara Jules Louis Audemars dan Edward Auguste Piguet, mereka adalah pertukangan dan kreativiti dimana kerosakan masa pun tidak dapat menaklukinya. Selama bertahun-tahun, daripada bergerak perlahan, mereka telah mempercepatkan lagi langkah seolah-olah ingin memberitahu dunia bahawa mereka tidak berminat untuk menjadi yang kedua kepada sesiapa sahaja. Setiap koleksi yang mereka perkenalkan menawarkan ciri-ciri unik yang terbukti sukar untuk dicari.

Patek Philippe – Ditubuhkan Pada Tahun 1839

Walaupun jenama jam tangan ini mengalami banyak perubahan dengan namanya pada awal kemunculannya, satu perkara yang tidak akan berubah adalah pembaharuan dan inovasi yang diperkenalkan kepada pembuatan jam tangan Swiss. Mereka tidak mempunyai saingan sebenar dalam komplikasi, dan mereka nampaknya masih belum bersedia untuk duduk di atas pujian besar mereka. Dari Calatrava hingga Nautilus, mereka mengekalkan bahang kepintaran dalam pertukangan mereka untuk bersinar selama-lamanya.

Vacheron Constantin – Ditubuhkan Pada Tahun 1775

Dianggap sebagai pembuat jam tangan tertua dalam perniagaan hari ini, ia tidak begitu dikenali seperti dua nama lain dalam senarai ini. Walaupun mereka kurang dari segi populariti, mereka menebusnya hanya dengan pertukangan dan inspirasi yang luhur. Setiap jam tangan yang mereka hasilkan adalah gabungan sempurna warisan mereka, semangat yang tiada henti dan sentiasa menjadi nadi horologi.

Kontroversi

Walaupun kemahiran dan kualiti yang terkenal dengan The Holy Trinity tidak merosot, ramai yang tertanya-tanya mengapa nama-nama tertentu tidak dimasukkan di sini. Secara ringkas, kami akan cuba punca utama yang mungkin menyebabkan nama mereka ketinggalan.

Lange & Sohne

Holy Trinity telah wujud sekurang-kurangnya sedekad sebelum pengeluar jam tangan ini membuat kemunculan semula dalam industri, ini menyebabkan pengecualiannya.

Breguet

Semasa membentuk The Holy Trinity Breguet tidak berada pada tahap terbaik kerana jenama itu sedang menghadapi beberapa siri krisis ketika itu.

Blancpain

Pembuat jam tangan ini tunduk kepada kegawatan ekonomi yang menggegarkan industri pada tahun 70-an dan telah ditutup pada masa itu.

Jaeger LeCoultre

Tidak berpeluang untuk menikmati bersama kegemilangan ini kerana mereka masih belum membuat jam tangan milik mereka sendiri pada masa itu.

Dan itulah dia! Apakah pendapat anda tentang jenama jam tangan The Holy Trinity? Beritahu kami di bawah bahagian komen!

Nick Lai
the authorNick Lai
Chief Marketing Officer
A Writer and Entrepreneur As a writer and entrepreneur, this chronicles my journey so far, where I am and my future plans. Where It All Started I was born in Malaysia, and I've lived in the country all my life. I've always had a desire to write at a very early age. It was always a passion during my years of receiving formal education, but I discovered that it was something I not only liked but was also quite good at. However, before fully delving into writing, I had quite a few adventures.

Leave a Reply