Fakta Menarik Tentang Jam Tangan Switzerland Blog Featured Image
Facts

Fakta Menarik Tentang Jam Tangan Switzerland

Fakta Menarik Tentang Jam Tangan Switzerland Blog
129Views

Kami tidak dapat menahan diri untuk terpikat dengan jam tangan yang sangat hebat yang dihasilkan dari Switzerland yang nampaknya berputar dengan tahap kekerapan yang semakin meningkat. Walaupun mungkin mereka kalah dalam pertarungan dari segi ketepatan dengan rakan seperjuangan Jepun mereka, tidak ada siapa yang dapat mempertikaikan kedudukan mereka sebagai peneraju asli dalam industri di mana gaya, reka bentuk, inovasi dan kepintaran sangat dititik beratkan. Jika keanggunan dan kelas penting untuk anda, anda mungkin tidak akan menemui pembuat jam tangan di bahagian lain di dunia ini yang boleh memenuhi keperluan anda sama seperti Swiss. Switzerland mempunyai sejarah yang kaya dan panjang dalam pembuatan jam tangan. Di sini, kita akan melihat beberapa fakta menakjubkan tentang industri pembuatan jam tangan Swiss.

Industri Pembuatan Jam Tangan Switzerland Mempunyai Kuasa Pemulihan Yang Luar Biasa

Semua orang telah mengakui kedudukan jam tangan Swiss sebagai peneraju dalam industri pembuatan jam tangan. Bagaimanapun, tidak lama dahulu empayar tersebut pernah berada dalam zaman kemerosotan. Sekitar tahun 70-an, satu siri peristiwa yang tidak pernah berlaku sebelum ini telah mengancam untuk memusnahkan industri. Beberapa nama besar dalam pembuatan jam tangan telah jatuh pada masa itu. Tetapi, mereka berpegang teguh dengan senjata mereka dan tidak berkompromi dalam penghasilan dan pengeluaran jam tangan berkualiti tinggi mereka. Jadi, keadaan telah mula kelihatan semakin baik, sehinggakan mereka memperoleh semula penguasaan dalam industri pembuatan jam tangan.

Mereka Bertanggungjawab Terhadap Pengeluaran Lebih Separuh Daripada Jam Tangan Mewah Yang Berada Di Pasaran

Secara purata, mereka menghasilkan lebih satu billion jam tangan mewah setiap tahun. Ia semakin pantas berikutan pertumbuhan pasaran barangan mewah sejak tahun 2011. Daripada jumlah besar jam tangan yang dikeluarkan setiap tahun ini, sebahagian besar daripada jam tangan itu disahkan sebagai jam tangan buatan Switzerland. Ia membawa kita kepada fakta berikut.

Mereka Memiliki Daya Tarikan Terbaik Dalam Industri Pembuatan Jam Tangan

Kebanyakkan pembuat jam tangan perlu menghasilkan jam tangan mereka meletup segera di pasaran dunia semata-mata untuk memastikan bahawa ia membawa pensijilan “buatan Swiss”. Orang ramai akan segera mengabaikan jam tangan yang tidak mempunyai tanda ini. Switzerland buat masa ini, kekal sebagai satu-satunya negara yang mempunyai pengaruh seperti ini terhadap orang ramai dalam industri pembuatan jam tangan. Secara adil, pensijilan ini bukan sekadar mengujakan, kerana anda tahu hakikatnya mana-mana jam tangan yang berjaya mendapatkannya telah melalui saringan dan ujian yang sangat ketat.

Jam Tangan Swiss Terdedah Kepada Pemalsuan Tertinggi

Memandangkan mereka memang terkenal dengan kualiti dan kebolehpercayaan yang tinggi, sesetengah orang yang tidak bertanggungjawab telah memanfaatkan pengiktirafan ini demi keuntungan mereka. Laporan terbaru menunjukkan bahawa mereka menjual sekurang-kurangnya 4 juta jam tangan substandard setiap tahun kepada orang ramai sebagai jam tangan Swiss. Sudah pasti, persekutuan Industri Jam Tangan Swiss tidak berdiam diri dan mengambil pelbagai langkah untuk menghentikan masalah ini.

Mereka Mempunyai Salah Satu Perhimpunan Tukang Lelaki Dan Wanita Terbesar

Jangkaannya adalah dengan banyak syarikat pembuatan jam tangan tahap tinggi yang terletak di merata lembah di Switzerland, mereka akan mempunyai banyak tangan mahir untuk digunakan. Hari ini, Switzerland mempunyai hampir 100,000 tukang lelaki dan wanita yang pakar dalam bidang ini.

Ia Merupakan Rumah Kepada Jam Atom

Jam atom dikatakan bukan sahaja jam yang paling tepat di dunia. Namun, ia juga kekal sebagai salah satu daripada beberapa jam tangan yang mampu mengekalkan tahap ketepatan itu untuk tempoh yang tidak dapat ditentukan. Bertentangan dengan apa yang dicadangkan oleh namanya, jam tangan Swiss ini bukanlah radioaktif!

Nick Lai
the authorNick Lai
Chief Marketing Officer
A Writer and Entrepreneur As a writer and entrepreneur, this chronicles my journey so far, where I am and my future plans. Where It All Started I was born in Malaysia, and I've lived in the country all my life. I've always had a desire to write at a very early age. It was always a passion during my years of receiving formal education, but I discovered that it was something I not only liked but was also quite good at. However, before fully delving into writing, I had quite a few adventures.

Leave a Reply