Fakta Menarik Mengenai Audemars Piguet Blog Featured Image
FactsWatches Guide

Fakta Menarik Mengenai Audemars Piguet

Fakta Menarik Mengenai Audemars Piguet Blog
78Views

Apabila bercakap tentang rekaan yang halus, canggih dan tahap kualiti yang paling tinggi dalam industri pembuatan jam tangan Swiss, salah satu jenama pertama yang terlintas di fikiran adalah Audemars Piguet. Dengan sejarah yang bermula sejak 1875, mereka mempunyai pelbagai koleksi yang menjadi bukti bahawa mereka tidak dapat ditandingi dalam apa jua yang mereka lakukan. Kumpulan seperti Royal Oak telah diketahui secara bersendirian mempengaruhi definisi pembuatan jam tangan mewah. Setelah menghabiskan masa yang lama untuk menghasilkan jam tangan yang elegan, senarai pencapaian mereka semakin panjang setiap tahun. Mereka mengekalkan api inovasi sentiasa menyala, dan anda boleh bergantung pada jenama jam tangan ini untuk memperkenalkan sesuatu yang baharu kepada pembuatan jam tangan tradisional. Sambil mereka terus berkembang dan memastikan tempat mereka sebagai salah satu pembuat jam tangan Swiss terbaik dunia, di bawah disenaraikan beberapa fakta menarik tentang jenama yang membayangkan apa yang menjadikan mereka begitu unik

1. Mereka Antara Beberapa Jam Tangan Mewah Dengan Bilangan Pengeluaran Terendah

Jika anda masih belum tahu, jenama jam tangan Swiss seperti Rolex menghasilkan anggaran kira-kira sejuta jam tangan setiap tahun. Walaupun jenama jam tangan terkenal sangat berahsia apabila membincangkan tentang bilangan jam tangan yang mereka hasilkan setiap tahun, tidak syak lagi jenama jam tangan lain menghasilkan lebih banyak jam tangan setiap tahun. Dalam hal ini, Audemars Piguet kekal sebagai jenama yang benar-benar eksklusif kerana ia diketahui hanya menghasilkan kira-kira 32,000 utas jam tangan setahun! Di sebalik eksklusiviti yang ekstrem yang diberikan secara automatik pada kebanyakkan produk yang dikeluarkannya, anda juga perlu ingat bahawa jam tangan yang berkualiti memerlukan masa yang lama untuk dihasilkan. Hasilnya, mereka tidak menekankan jumlah pengeluaran dan dilihat lebih mengutamakan kualiti berbanding kuantiti.

2. Pergerakan Audemars Piguet Digunakan Oleh Jenama Jam Tangan Lain

Sejauh manakah anda perlu menjadi seseorang yang sentiasa mencari pengetahuan dan kepakaran bagi menghasilkan produk? Hanya pembuat jam tangan seperti Audemars Piguet boleh menjawab soalan tersebut! Antara banyak lagi perkara lain, ketepatan dan juga ketepatan pergerakan AP tidak pernah diragui. Kebanyakkan jenama dalam industri pembuatan jam tangan Swiss mendapati sukar untuk bersaing, apatah lagi jenama elit seperti Bulgari dan Tiffany (antara ramai lagi) menggunakannya dalam produk mereka.

3. Nilai Jam Tangan Audemars Piguet Meningkat Dari Masa Ke Masa

Tidak ubah seperti wain yang baik, jam tangan Audemars Piguet yang tulen akan menjadi semakin bernilai dari masa ke semasa. Mengetepikan fakta bahawa kebanyakkan jam tangan ini adalah karya agung dan menjadi kayu pengukur di mana mereka jatuh, mereka akan menemui keindahan dan nilai sebenar jam tangan ini seiring dengan masa yang berlalu. Potensi jam tangan terpakai untuk meningkat dari masa ke semasa adalah sukar yang hanya boleh dibanggakan oleh beberapa jenama jam tangan terpilih seperti AP. Oleh sebab itu, ramai yang melihatnya sebagai pelaburan yang baik dan dapat menghasilkan duit dengan mudah di kemudian hari.

4. Audemars Piguet Masih Dimiliki Keluarga

Syarikat-syarikat besar menguruskan banyak nama besar dalam industri pembuatan jam tangan Swiss hari ini. Walaupun ini penting untuk menambah pencapaian mereka, tidak ada siapa boleh menafikan bahawa terdapat sentuhan istimewa yang hanya boleh diberikan oleh perniagaan milik keluarga. Antara segelintir yang masih mempunyai daya tarikan unik dan berharga seperti itu pada hari ini ialah AP. Walaupun pelbagai tragedi pernah menggegarkan industri jam tangan, mereka masih bertahan dan menyemai industri dengan kesegaran dan kecergasan yang sangat diperlukan dengan jayanya. AP telah melakukannya dan akan terus melakukan lebih banyak lagi perkara hebat.

Leave a Reply